Репозиторијум Хемијског факултета - Cherry
Универзитет у Београду - Хемијски факултет
    • English
    • Српски
    • Српски (Serbia)
  • Српски (ћирилица) 
    • Енглески
    • Српски (ћирилица)
    • Српски (латиница)
  • Пријава
Преглед рада 
  •   Репозиторијум Хемијског факултета - Cherry
  • Hemijski fakultet
  • Radovi
  • Преглед рада
  •   Репозиторијум Хемијског факултета - Cherry
  • Hemijski fakultet
  • Radovi
  • Преглед рада
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Phenolic natural products of the wines obtained from three new Merlot clone candidates

Само за регистроване кориснике
2016
Аутори
Vujović, Dragan
Pejin, Boris
Popović-Đorđevic, Jelena
Veličković, Milovan
Tešević, Vele
Чланак у часопису (Објављена верзија)
Метаподаци
Приказ свих података о документу
Апстракт
This work aimed to evaluate the total contents of polyphenolics (the Ribereau-Gayon-Maurie procedure), anthocyanins (using pH differential method) and tannins (the Negre procedure) as well as the content of phenolic acids (using UPLC/MS chromatography), respectively of the wines obtained from three new Merlot clone candidates in the perennial clonal selection. The aforementioned chemical parameters were determined in the samples covering the period 2009-2012. In comparison both with the standard Merlot wine (mother vine) and the wines obtained from other two clone candidates, the Merlot wine of the clone candidate No. 022 was found to have the highest total content of all three examined components 1.89 +/- 0.05g/L (polyphenolics), 185.59 +/- 5.00mg/L (anthocyanins) and 1.11 +/- 0.03g/L (tannins), as well as six phenolic acids including gallic acid (25.49 +/- 0.27mg/L). These findings are in good agreement with the observed trend for the viticultural parameters indicating the clone cand...idate No. 022 as more promising than mother.

Кључне речи:
Clonal selection / Merlot wines / total polyphenolics / total anthocyanins / total tannins / phenolic acids
Извор:
Natural Product Research, 2016, 30, 8, 987-990
Издавач:
  • Taylor & Francis Ltd, Abingdon
Пројекти:
  • Биоактивни природни производи самониклих, гајених и јестивих биљака: одређивање структура и активности (RS-172053)
Напомена:
  • Supplementary material: http://cherry.chem.bg.ac.rs/handle/123456789/3592

DOI: 10.1080/14786419.2015.1079191

ISSN: 1478-6419

PubMed: 26308589

WoS: 000372012400017

Scopus: 2-s2.0-84960450552
[ Google Scholar ]
11
11
URI
http://cherry.chem.bg.ac.rs/handle/123456789/2063
Колекције
  • Radovi
Институција
Hemijski fakultet

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
О репозиторијуму CHERRY (CHEmistry RepositoRY) | Пошаљите запажања

OpenAIRERCUB
 

 

Комплетан репозиторијумИнституцијеАуториНасловиТемеОва институцијаАуториНасловиТеме

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
О репозиторијуму CHERRY (CHEmistry RepositoRY) | Пошаљите запажања

OpenAIRERCUB