Ukupan sadržaja polifenola i antioksidativna aktivnost kao parametari optimizacije postupka ekstrakcije i razlikovanja organskog i integralnog sistema gajenja paradajza
Само за регистроване кориснике
2021
Мастер/магистарски рад (Објављена верзија)
,
Univerzitet u Beogradu - Hemijski fakultet
Метаподаци
Приказ свих података о документуАпстракт
Cilj ovog master rada bio je optimizacija postupka ekstrakcije i određivanje sadržaja ukupnih polifenola i antioksidativnih karakteristika odabranih vrsta paradajza (Velocity, Rally, Avalavtino, Dirk, Tomagino, Sakura, Vespolino i Ardiles) iz dva različita sistema gajenja (organska i integralna proizvodnja) primenom adekvatnih spektrofotometrijskih metoda.
Кључне речи:
polifenoli / antioksidativna aktivnost / optimizacija / ekstrakcija / organska proizvodnja / integralna proizvodnja / paradajzИзвор:
2021, 2-48Колекције
Институција/група
Hemijski fakultet / Faculty of ChemistryTY - THES AU - Sarić, Beka PY - 2021 UR - https://cherry.chem.bg.ac.rs/handle/123456789/4629 AB - Cilj ovog master rada bio je optimizacija postupka ekstrakcije i određivanje sadržaja ukupnih polifenola i antioksidativnih karakteristika odabranih vrsta paradajza (Velocity, Rally, Avalavtino, Dirk, Tomagino, Sakura, Vespolino i Ardiles) iz dva različita sistema gajenja (organska i integralna proizvodnja) primenom adekvatnih spektrofotometrijskih metoda. T1 - Ukupan sadržaja polifenola i antioksidativna aktivnost kao parametari optimizacije postupka ekstrakcije i razlikovanja organskog i integralnog sistema gajenja paradajza SP - 2 EP - 48 UR - https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_cherry_4629 ER -
@mastersthesis{ author = "Sarić, Beka", year = "2021", abstract = "Cilj ovog master rada bio je optimizacija postupka ekstrakcije i određivanje sadržaja ukupnih polifenola i antioksidativnih karakteristika odabranih vrsta paradajza (Velocity, Rally, Avalavtino, Dirk, Tomagino, Sakura, Vespolino i Ardiles) iz dva različita sistema gajenja (organska i integralna proizvodnja) primenom adekvatnih spektrofotometrijskih metoda.", title = "Ukupan sadržaja polifenola i antioksidativna aktivnost kao parametari optimizacije postupka ekstrakcije i razlikovanja organskog i integralnog sistema gajenja paradajza", pages = "2-48", url = "https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_cherry_4629" }
Sarić, B.. (2021). Ukupan sadržaja polifenola i antioksidativna aktivnost kao parametari optimizacije postupka ekstrakcije i razlikovanja organskog i integralnog sistema gajenja paradajza. , 2-48. https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_cherry_4629
Sarić B. Ukupan sadržaja polifenola i antioksidativna aktivnost kao parametari optimizacije postupka ekstrakcije i razlikovanja organskog i integralnog sistema gajenja paradajza. 2021;:2-48. https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_cherry_4629 .
Sarić, Beka, "Ukupan sadržaja polifenola i antioksidativna aktivnost kao parametari optimizacije postupka ekstrakcije i razlikovanja organskog i integralnog sistema gajenja paradajza" (2021):2-48, https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_cherry_4629 .