Приказ основних података о документу
Hemijska karakterizacija grožđa i sortnih vina iz različitih vinogorja u Srbiji
Chemical characterization of grape and monovarietal wine from different vineyard in Serbia.
dc.contributor.advisor | Natić, Maja | |
dc.contributor.other | Tešić, Živoslav Lj. | |
dc.contributor.other | Dabić Zagorac, Dragana | |
dc.contributor.other | Todić, Slavica | |
dc.creator | Sredojević, Milica | |
dc.date.accessioned | 2018-11-26T14:51:25Z | |
dc.date.accessioned | 2018-11-28T12:34:23Z | |
dc.date.available | 2018-11-26T14:51:25Z | |
dc.date.available | 2018-11-28T12:34:23Z | |
dc.date.issued | 2018 | |
dc.identifier.uri | http://eteze.bg.ac.rs/application/showtheses?thesesId=6169 | |
dc.identifier.uri | https://fedorabg.bg.ac.rs/fedora/get/o:18678/bdef:Content/download | |
dc.identifier.uri | http://vbs.rs/scripts/cobiss?command=DISPLAY&base=70036&RID=50654223 | |
dc.identifier.uri | http://nardus.mpn.gov.rs/123456789/10200 | |
dc.identifier.uri | https://cherry.chem.bg.ac.rs/handle/123456789/2782 | |
dc.description.abstract | Hemijska karakterizacija razliĉitih sorti vinove loze (Vitis vinifera L.) izrazliĉitih vinogorja u Srbiji predstavlja osnovni cilj ove disertacije. Istraživanjem jeobuhvaćeno 29 sorti, u kojima je odredjen polifenolni profil, antioksidativni potencijal,kao i elementalni sastav... | sr |
dc.description.abstract | The aim of this study was to define chemical composition of diverse Vitisvinifera L. grapevine species from different vineyards located in Serbia. Phenolicscontent, radical scavenging activity and elemental composition of 29 grapevine varietieswas determined using different analytical techniques... | en |
dc.format | application/pdf | |
dc.language | sr | |
dc.publisher | Универзитет у Београду, Хемијски факултет | sr |
dc.relation | info:eu-repo/grantAgreement/MESTD/Basic Research (BR or ON)/172017/RS// | |
dc.rights | openAccess | |
dc.rights.uri | https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/ | |
dc.source | Универзитет у Београду | sr |
dc.subject | grape | en |
dc.subject | leaves | en |
dc.subject | young monovarietal wines | en |
dc.subject | leaves | en |
dc.subject | geographical origin | en |
dc.subject | varietal origin | en |
dc.subject | phenolic profile | en |
dc.subject | anthocyanins | en |
dc.subject | flavan-3-ols | en |
dc.subject | minerals | en |
dc.subject | antioxidant activity | en |
dc.subject | LC/MS | en |
dc.subject | PCA | en |
dc.subject | ICP-OES | en |
dc.subject | TLC | en |
dc.subject | groždje | sr |
dc.subject | lišće | sr |
dc.subject | mlada sortna vina | sr |
dc.subject | lišće | sr |
dc.subject | geografsko poreklo | sr |
dc.subject | sortna specifiĉnost | sr |
dc.subject | polifenolni profil | sr |
dc.subject | antocijani | sr |
dc.subject | flavan-3-oli | sr |
dc.subject | elementalni profil | sr |
dc.subject | antioksidativna aktivnost | sr |
dc.subject | LC/MS | sr |
dc.subject | PCA | sr |
dc.subject | ICP-OES | sr |
dc.subject | TLC | sr |
dc.title | Hemijska karakterizacija grožđa i sortnih vina iz različitih vinogorja u Srbiji | sr |
dc.title.alternative | Chemical characterization of grape and monovarietal wine from different vineyard in Serbia. | en |
dc.type | doctoralThesis | en |
dc.rights.license | BY-NC-ND | |
dcterms.abstract | Натић, Маја; Дабић-Загоорац, Драгана; Тодић, Славица; Тешић, Живослав; Средојевић, Милица М.; Хемијска карактеризација грожђа и сортних вина из различитих виногорја у Србији; Хемијска карактеризација грожђа и сортних вина из различитих виногорја у Србији; | |
dc.type.version | publishedVersion | |
dc.identifier.fulltext | https://cherry.chem.bg.ac.rs/bitstream/id/14060/Disertacija(1).pdf | |
dc.identifier.rcub | https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_nardus_10200 |