Приказ основних података о документу

Chemical characterization of grape and monovarietal wine from different vineyard in Serbia.

dc.contributor.advisorNatić, Maja
dc.contributor.otherTešić, Živoslav Lj.
dc.contributor.otherDabić Zagorac, Dragana
dc.contributor.otherTodić, Slavica
dc.creatorSredojević, Milica
dc.date.accessioned2018-11-26T14:51:25Z
dc.date.accessioned2018-11-28T12:34:23Z
dc.date.available2018-11-26T14:51:25Z
dc.date.available2018-11-28T12:34:23Z
dc.date.issued2018
dc.identifier.urihttp://eteze.bg.ac.rs/application/showtheses?thesesId=6169
dc.identifier.urihttps://fedorabg.bg.ac.rs/fedora/get/o:18678/bdef:Content/download
dc.identifier.urihttp://vbs.rs/scripts/cobiss?command=DISPLAY&base=70036&RID=50654223
dc.identifier.urihttp://nardus.mpn.gov.rs/123456789/10200
dc.identifier.urihttps://cherry.chem.bg.ac.rs/handle/123456789/2782
dc.description.abstractHemijska karakterizacija razliĉitih sorti vinove loze (Vitis vinifera L.) izrazliĉitih vinogorja u Srbiji predstavlja osnovni cilj ove disertacije. Istraživanjem jeobuhvaćeno 29 sorti, u kojima je odredjen polifenolni profil, antioksidativni potencijal,kao i elementalni sastav...sr
dc.description.abstractThe aim of this study was to define chemical composition of diverse Vitisvinifera L. grapevine species from different vineyards located in Serbia. Phenolicscontent, radical scavenging activity and elemental composition of 29 grapevine varietieswas determined using different analytical techniques...en
dc.formatapplication/pdf
dc.languagesr
dc.publisherУниверзитет у Београду, Хемијски факултетsr
dc.relationinfo:eu-repo/grantAgreement/MESTD/Basic Research (BR or ON)/172017/RS//
dc.rightsopenAccess
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/
dc.sourceУниверзитет у Београдуsr
dc.subjectgrapeen
dc.subjectleavesen
dc.subjectyoung monovarietal winesen
dc.subjectleavesen
dc.subjectgeographical originen
dc.subjectvarietal originen
dc.subjectphenolic profileen
dc.subjectanthocyaninsen
dc.subjectflavan-3-olsen
dc.subjectmineralsen
dc.subjectantioxidant activityen
dc.subjectLC/MSen
dc.subjectPCAen
dc.subjectICP-OESen
dc.subjectTLCen
dc.subjectgroždjesr
dc.subjectlišćesr
dc.subjectmlada sortna vinasr
dc.subjectlišćesr
dc.subjectgeografsko poreklosr
dc.subjectsortna specifiĉnostsr
dc.subjectpolifenolni profilsr
dc.subjectantocijanisr
dc.subjectflavan-3-olisr
dc.subjectelementalni profilsr
dc.subjectantioksidativna aktivnostsr
dc.subjectLC/MSsr
dc.subjectPCAsr
dc.subjectICP-OESsr
dc.subjectTLCsr
dc.titleHemijska karakterizacija grožđa i sortnih vina iz različitih vinogorja u Srbijisr
dc.title.alternativeChemical characterization of grape and monovarietal wine from different vineyard in Serbia.en
dc.typedoctoralThesisen
dc.rights.licenseBY-NC-ND
dcterms.abstractНатић, Маја; Дабић-Загоорац, Драгана; Тодић, Славица; Тешић, Живослав; Средојевић, Милица М.; Хемијска карактеризација грожђа и сортних вина из различитих виногорја у Србији; Хемијска карактеризација грожђа и сортних вина из различитих виногорја у Србији;
dc.type.versionpublishedVersion
dc.identifier.fulltexthttps://cherry.chem.bg.ac.rs/bitstream/id/14060/Disertacija(1).pdf
dc.identifier.rcubhttps://hdl.handle.net/21.15107/rcub_nardus_10200


Документи

Thumbnail

Овај документ се појављује у следећим колекцијама

Приказ основних података о документу