Produkcija pektinolitičkih enzima soja Aspergillus tubingensis gajenjem na prirodnom čvrstom supstratu - korama od pomorandže
Само за регистроване кориснике
2020
Дипломски рад (Објављена верзија)
,
Univerzitet u Beogradu - Hemijski fakultet
Метаподаци
Приказ свих података о документуАпстракт
Cilj ovog rada bio je da se ispita efikasnost produkcije pektinolitičkih enzima SSF tehnikom upotrebom kore pomorandže i različitih izvora azota kao supstrata uz pomoć soja Aspergillus tubingensis FAT43. Takođe, ispitana je i mogućnost upotrebe čvrstog fermentacionog ostatka kao adsorbensa za uklanjanje industrijskih boja u otpadnim vodama
Кључне речи:
pektinolitički enzimi / kora pomorandže / azot / Aspergillus tubingensis / industrijske boje / otpadne vodeИзвор:
2020, 1-57Колекције
Институција/група
Hemijski fakultet / Faculty of ChemistryTY - THES AU - Macura, Predrag Z. PY - 2020 UR - https://cherry.chem.bg.ac.rs/handle/123456789/4112 AB - Cilj ovog rada bio je da se ispita efikasnost produkcije pektinolitičkih enzima SSF tehnikom upotrebom kore pomorandže i različitih izvora azota kao supstrata uz pomoć soja Aspergillus tubingensis FAT43. Takođe, ispitana je i mogućnost upotrebe čvrstog fermentacionog ostatka kao adsorbensa za uklanjanje industrijskih boja u otpadnim vodama T1 - Produkcija pektinolitičkih enzima soja Aspergillus tubingensis gajenjem na prirodnom čvrstom supstratu - korama od pomorandže SP - 1 EP - 57 UR - https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_cherry_4112 ER -
@misc{ author = "Macura, Predrag Z.", year = "2020", abstract = "Cilj ovog rada bio je da se ispita efikasnost produkcije pektinolitičkih enzima SSF tehnikom upotrebom kore pomorandže i različitih izvora azota kao supstrata uz pomoć soja Aspergillus tubingensis FAT43. Takođe, ispitana je i mogućnost upotrebe čvrstog fermentacionog ostatka kao adsorbensa za uklanjanje industrijskih boja u otpadnim vodama", title = "Produkcija pektinolitičkih enzima soja Aspergillus tubingensis gajenjem na prirodnom čvrstom supstratu - korama od pomorandže", pages = "1-57", url = "https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_cherry_4112" }
Macura, P. Z.. (2020). Produkcija pektinolitičkih enzima soja Aspergillus tubingensis gajenjem na prirodnom čvrstom supstratu - korama od pomorandže. , 1-57. https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_cherry_4112
Macura PZ. Produkcija pektinolitičkih enzima soja Aspergillus tubingensis gajenjem na prirodnom čvrstom supstratu - korama od pomorandže. 2020;:1-57. https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_cherry_4112 .
Macura, Predrag Z., "Produkcija pektinolitičkih enzima soja Aspergillus tubingensis gajenjem na prirodnom čvrstom supstratu - korama od pomorandže" (2020):1-57, https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_cherry_4112 .