Приказ основних података о документу

dc.contributorGavrović-Jankulović, Marija
dc.creatorPantović, Jelena N.
dc.date.accessioned2020-10-01T11:23:00Z
dc.date.available2020-10-01T11:23:00Z
dc.date.issued2020
dc.identifier.urihttps://cherry.chem.bg.ac.rs/handle/123456789/4133
dc.description.abstractS obzirom da prirodni ekstrakti koji se koriste u dijagnostici, s jedne strane, mogu imati smanjenu osetljivost usled varijacije u količini aktivnih alergenih komponentni, a s druge strane predstavljaju kompleksu smešu alergenih i nealergenih komponenti, cilj ovog rada je proizvodnja rekombinantnog TLP-a u različitim sojevima bakterije E. coli u dovoljnim količinama kako bi se omogućilo bolje prečišćavanje proteina, a samim tim i lakša detekcija alergija na kivi. Strategija rada je bila uvođenje 6His ili MBP (engl. Maltose-Binding Protein) taga kako bi se rekombinantni protein uspešno prečistio nakon ekspresije u različitim sojevima E. coli.sr
dc.language.isosrsr
dc.rightsrestrictedAccesssr
dc.subjectalergijesr
dc.subjectalergenisr
dc.subjectkivisr
dc.subjectE. colisr
dc.subjectrekombinantni protein
dc.titleProizvodnja rekombinantnog proteina sličnog taumatinu (Act d2) iz kivija u različitim sojevima E. colisr
dc.typebachelorThesissr
dc.rights.licenseARRsr
dcterms.abstractПантовић, Јелена Н.; Производња рекомбинантног протеина сличног тауматину (Aцт д2) из кивија у различитим сојевима Е. цоли; Производња рекомбинантног протеина сличног тауматину (Aцт д2) из кивија у различитим сојевима Е. цоли;
dc.rights.holderUniverzitet u Beogradu - Hemijski fakultetsr
dc.citation.spage2
dc.citation.epage64
dc.type.versionpublishedVersionsr
dc.identifier.rcubhttps://hdl.handle.net/21.15107/rcub_cherry_4133


Документи

Thumbnail
Thumbnail

Овај документ се појављује у следећим колекцијама

Приказ основних података о документу