Producenti termostabilnih zeinaza iz izolata bakterija Bacillus sp
Authorized Users Only
2020
Bachelor Thesis (Published version)
,
Univerzitet u Beogradu - Hemijski fakultet
Metadata
Show full item recordAbstract
Cilj ovog završnog rada je pronalaženje peptidaze komercijalnog značaja, ujedno pogodne za rekombinantu proizvodnju, u sojevima Bacillus sp. sa našeg podneblja. U svrhu rekombinantne proizvodnje ispitivani su i uslovi prečišćavanja odabranih peptidaza iz fermentacionih tečnosti. Peptidaze od komercijalnog značaja kojima se ovaj rad bavi su bazne termostabilne peptidaze sa potencijalnom primenom u industriji detergenata, kao i zeinaze za čiju detekciju je pre svega bilo neophodno modifikovati tehnike rada u gelu tako da pogoduju rastvorljivosti zeina.
Keywords:
Bacillus sp / peptidaze / zeinaze / prečišćavanjeSource:
2020, 1-52Collections
Institution/Community
Hemijski fakultet / Faculty of ChemistryTY - THES AU - Nenadović, Marija PY - 2020 UR - https://cherry.chem.bg.ac.rs/handle/123456789/4156 AB - Cilj ovog završnog rada je pronalaženje peptidaze komercijalnog značaja, ujedno pogodne za rekombinantu proizvodnju, u sojevima Bacillus sp. sa našeg podneblja. U svrhu rekombinantne proizvodnje ispitivani su i uslovi prečišćavanja odabranih peptidaza iz fermentacionih tečnosti. Peptidaze od komercijalnog značaja kojima se ovaj rad bavi su bazne termostabilne peptidaze sa potencijalnom primenom u industriji detergenata, kao i zeinaze za čiju detekciju je pre svega bilo neophodno modifikovati tehnike rada u gelu tako da pogoduju rastvorljivosti zeina. T1 - Producenti termostabilnih zeinaza iz izolata bakterija Bacillus sp SP - 1 EP - 52 UR - https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_cherry_4156 ER -
@misc{ author = "Nenadović, Marija", year = "2020", abstract = "Cilj ovog završnog rada je pronalaženje peptidaze komercijalnog značaja, ujedno pogodne za rekombinantu proizvodnju, u sojevima Bacillus sp. sa našeg podneblja. U svrhu rekombinantne proizvodnje ispitivani su i uslovi prečišćavanja odabranih peptidaza iz fermentacionih tečnosti. Peptidaze od komercijalnog značaja kojima se ovaj rad bavi su bazne termostabilne peptidaze sa potencijalnom primenom u industriji detergenata, kao i zeinaze za čiju detekciju je pre svega bilo neophodno modifikovati tehnike rada u gelu tako da pogoduju rastvorljivosti zeina.", title = "Producenti termostabilnih zeinaza iz izolata bakterija Bacillus sp", pages = "1-52", url = "https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_cherry_4156" }
Nenadović, M.. (2020). Producenti termostabilnih zeinaza iz izolata bakterija Bacillus sp. , 1-52. https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_cherry_4156
Nenadović M. Producenti termostabilnih zeinaza iz izolata bakterija Bacillus sp. 2020;:1-52. https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_cherry_4156 .
Nenadović, Marija, "Producenti termostabilnih zeinaza iz izolata bakterija Bacillus sp" (2020):1-52, https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_cherry_4156 .