Приказ основних података о документу

dc.contributorPopović, Aleksandar R.
dc.creatorPilčević, Katarina
dc.date.accessioned2020-10-12T09:20:35Z
dc.date.available2020-10-12T09:20:35Z
dc.date.issued2020
dc.identifier.urihttps://cherry.chem.bg.ac.rs/handle/123456789/4169
dc.description.abstractČovek je kroz istoriju tražio način da sačuva proizvedenu hranu. Sakupljenu hranu je solio, sušio, zamrzavao i na taj način produžavao rok upotrebe. Sa sve većim razvojem alata za sakupljanje hrane i sve većom ljudskom potrebom za njenim očuvanjem, došlo je do razvoja ambalaže i pakovanja. Prvi oblici ambalaža napravljeni su od prirodnih materijala kao što su burad, pletene torbe, korpe. Kasnije je došlo do razvoja bronzanih i gvozdenih posuda. Osnovni razlog zbog kog se teži pakovanju jeste zaštita i očuvanje proizvoda prilikom transporta. Zaštita pri skladištenju i transportu odnosi se na zaštitu od gubljenja kvaliteta i količine proizvoda kao i na zaštitu od spoljnih faktora. U zavisnosti od proizvoda, zavisi i način pakovanja. Pored zaštite i očuvanja zadatak pakovanja je da obezbedi i informacije o proizvodu.sr
dc.language.isosrsr
dc.rightsrestrictedAccesssr
dc.subjectbiopolimerisr
dc.subjectjestivi filmovisr
dc.titleIspitivanje različitih polimernih filmova za pakovanje hranesr
dc.typemasterThesissr
dc.rights.licenseARRsr
dcterms.abstractПилчевић, Катарина; Испитивање различитих полимерних филмова за паковање хране; Испитивање различитих полимерних филмова за паковање хране;
dc.rights.holderUniverzitet u Beogradu - Hemijski fakultetsr
dc.citation.spage1
dc.citation.epage26
dc.type.versionpublishedVersionsr
dc.identifier.rcubhttps://hdl.handle.net/21.15107/rcub_cherry_4169


Документи

Thumbnail
Thumbnail

Овај документ се појављује у следећим колекцијама

Приказ основних података о документу