Produkcija, prečišćavanje i karakterizacija niskomolekulske poliglutaminske kiseline u soju Bacillus sp 17B
Само за регистроване кориснике
2021
Мастер/магистарски рад (Објављена верзија)
,
Univerzitet u Beogradu - Hemijski fakultet
Метаподаци
Приказ свих података о документуАпстракт
Cilj ovog rada je odabir najboljeg izvora ugljenika za produkciju poliglutaminske kiseline u većoj količini u bakteriji Bacillus sp 17B. Nakon što je utvrđeno da je najbolji izvor ugljenika glukoza, trebalo je produkovati veću količinu PGA u fermentoru. Proizvod fermentacije je potom bilo potrebno maksimalno prečistiti i karakterizovati elektroforetskim i instrumentalnim tehnikama, kako bi se potvrdilo da je dobijeni polimer poliglutaminska kiselina.
Кључне речи:
produkcija / prečišćavanje / karakterizacija / poliglutaminska kiselina / Bacillus sp 17BИзвор:
2021, 1-37Колекције
Институција/група
Hemijski fakultet / Faculty of ChemistryTY - THES AU - Ralić, Vanja PY - 2021 UR - https://cherry.chem.bg.ac.rs/handle/123456789/4658 AB - Cilj ovog rada je odabir najboljeg izvora ugljenika za produkciju poliglutaminske kiseline u većoj količini u bakteriji Bacillus sp 17B. Nakon što je utvrđeno da je najbolji izvor ugljenika glukoza, trebalo je produkovati veću količinu PGA u fermentoru. Proizvod fermentacije je potom bilo potrebno maksimalno prečistiti i karakterizovati elektroforetskim i instrumentalnim tehnikama, kako bi se potvrdilo da je dobijeni polimer poliglutaminska kiselina. T1 - Produkcija, prečišćavanje i karakterizacija niskomolekulske poliglutaminske kiseline u soju Bacillus sp 17B SP - 1 EP - 37 UR - https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_cherry_4658 ER -
@mastersthesis{ author = "Ralić, Vanja", year = "2021", abstract = "Cilj ovog rada je odabir najboljeg izvora ugljenika za produkciju poliglutaminske kiseline u većoj količini u bakteriji Bacillus sp 17B. Nakon što je utvrđeno da je najbolji izvor ugljenika glukoza, trebalo je produkovati veću količinu PGA u fermentoru. Proizvod fermentacije je potom bilo potrebno maksimalno prečistiti i karakterizovati elektroforetskim i instrumentalnim tehnikama, kako bi se potvrdilo da je dobijeni polimer poliglutaminska kiselina.", title = "Produkcija, prečišćavanje i karakterizacija niskomolekulske poliglutaminske kiseline u soju Bacillus sp 17B", pages = "1-37", url = "https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_cherry_4658" }
Ralić, V.. (2021). Produkcija, prečišćavanje i karakterizacija niskomolekulske poliglutaminske kiseline u soju Bacillus sp 17B. , 1-37. https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_cherry_4658
Ralić V. Produkcija, prečišćavanje i karakterizacija niskomolekulske poliglutaminske kiseline u soju Bacillus sp 17B. 2021;:1-37. https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_cherry_4658 .
Ralić, Vanja, "Produkcija, prečišćavanje i karakterizacija niskomolekulske poliglutaminske kiseline u soju Bacillus sp 17B" (2021):1-37, https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_cherry_4658 .