Ispitivanje hemijskog sastava i nutritivne vrednosti otpada zaostalog nakon ceđenja matičnog soka aronije
Само за регистроване кориснике
2020
Мастер/магистарски рад (Објављена верзија)
,
Univerzitet u Beogradu - Hemijski fakultet
Метаподаци
Приказ свих података о документуАпстракт
Industrija beleži sve veći porast u celom svetu, a njenim razvojem se beleži i sve veća količina otpada i nusproizvoda, koji je posebno karakterističan za zemlje u razvoju. Ovi nusproizvodi predstavljaju veliki ekološki problem, jer njihovim raspadom se stvaraju gasovi staklene bašte. Iz ovog razloga potrebno je pronaći efikasan način prerade i iskorišćenja nusproizvoda industrije. U ovom radu ispitan je potencijal iskorišćenja suvog ostatka aronije nakon hladnog ceđenja matičnog soka.
Кључне речи:
aronija / flavonoidi / polifenoli / masti / ugljeni-hidrati / proteini / ekstrakcija / fenolna jedinjenja / masne kiseline / antioksidativna aktivnost / gasno-masena hromatografijaИзвор:
2020, 1-29Колекције
Институција/група
Hemijski fakultet / Faculty of ChemistryTY - THES AU - Đilas, Ljubica PY - 2020 UR - https://cherry.chem.bg.ac.rs/handle/123456789/4001 AB - Industrija beleži sve veći porast u celom svetu, a njenim razvojem se beleži i sve veća količina otpada i nusproizvoda, koji je posebno karakterističan za zemlje u razvoju. Ovi nusproizvodi predstavljaju veliki ekološki problem, jer njihovim raspadom se stvaraju gasovi staklene bašte. Iz ovog razloga potrebno je pronaći efikasan način prerade i iskorišćenja nusproizvoda industrije. U ovom radu ispitan je potencijal iskorišćenja suvog ostatka aronije nakon hladnog ceđenja matičnog soka. T1 - Ispitivanje hemijskog sastava i nutritivne vrednosti otpada zaostalog nakon ceđenja matičnog soka aronije SP - 1 EP - 29 UR - https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_cherry_4001 ER -
@mastersthesis{ author = "Đilas, Ljubica", year = "2020", abstract = "Industrija beleži sve veći porast u celom svetu, a njenim razvojem se beleži i sve veća količina otpada i nusproizvoda, koji je posebno karakterističan za zemlje u razvoju. Ovi nusproizvodi predstavljaju veliki ekološki problem, jer njihovim raspadom se stvaraju gasovi staklene bašte. Iz ovog razloga potrebno je pronaći efikasan način prerade i iskorišćenja nusproizvoda industrije. U ovom radu ispitan je potencijal iskorišćenja suvog ostatka aronije nakon hladnog ceđenja matičnog soka.", title = "Ispitivanje hemijskog sastava i nutritivne vrednosti otpada zaostalog nakon ceđenja matičnog soka aronije", pages = "1-29", url = "https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_cherry_4001" }
Đilas, L.. (2020). Ispitivanje hemijskog sastava i nutritivne vrednosti otpada zaostalog nakon ceđenja matičnog soka aronije. , 1-29. https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_cherry_4001
Đilas L. Ispitivanje hemijskog sastava i nutritivne vrednosti otpada zaostalog nakon ceđenja matičnog soka aronije. 2020;:1-29. https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_cherry_4001 .
Đilas, Ljubica, "Ispitivanje hemijskog sastava i nutritivne vrednosti otpada zaostalog nakon ceđenja matičnog soka aronije" (2020):1-29, https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_cherry_4001 .