Приказ основних података о документу

dc.contributorTešević, Vele
dc.creatorĐilas, Ljubica
dc.date.accessioned2020-07-23T09:22:28Z
dc.date.available2020-07-23T09:22:28Z
dc.date.issued2020
dc.identifier.urihttps://cherry.chem.bg.ac.rs/handle/123456789/4001
dc.description.abstractIndustrija beleži sve veći porast u celom svetu, a njenim razvojem se beleži i sve veća količina otpada i nusproizvoda, koji je posebno karakterističan za zemlje u razvoju. Ovi nusproizvodi predstavljaju veliki ekološki problem, jer njihovim raspadom se stvaraju gasovi staklene bašte. Iz ovog razloga potrebno je pronaći efikasan način prerade i iskorišćenja nusproizvoda industrije. U ovom radu ispitan je potencijal iskorišćenja suvog ostatka aronije nakon hladnog ceđenja matičnog soka.sr
dc.language.isosrsr
dc.rightsrestrictedAccesssr
dc.subjectaronijasr
dc.subjectflavonoidisr
dc.subjectpolifenolisr
dc.subjectmastisr
dc.subjectugljeni-hidratisr
dc.subjectproteinisr
dc.subjectekstrakcijasr
dc.subjectfenolna jedinjenjasr
dc.subjectmasne kiselinesr
dc.subjectantioksidativna aktivnostsr
dc.subjectgasno-masena hromatografijasr
dc.titleIspitivanje hemijskog sastava i nutritivne vrednosti otpada zaostalog nakon ceđenja matičnog soka aronijesr
dc.typemasterThesissr
dc.rights.licenseARRsr
dcterms.abstractЂилас, Љубица; Испитивање хемијског састава и нутритивне вредности отпада заосталог након цеђења матичног сока ароније; Испитивање хемијског састава и нутритивне вредности отпада заосталог након цеђења матичног сока ароније;
dc.rights.holderUniverzitet u Beogradu - Hemijski fakultetsr
dc.citation.spage1
dc.citation.epage29
dc.type.versionpublishedVersionsr
dc.identifier.rcubhttps://hdl.handle.net/21.15107/rcub_cherry_4001


Документи

Thumbnail
Thumbnail

Овај документ се појављује у следећим колекцијама

Приказ основних података о документу