Приказ основних података о документу
Produkcija pektinolitičkih enzima soja Aspergillus tubingensis gajenjem na prirodnom čvrstom supstratu - korama od pomorandže
dc.contributor | Vujčić, Zoran | |
dc.creator | Macura, Predrag Z. | |
dc.date.accessioned | 2020-09-28T08:18:32Z | |
dc.date.available | 2020-09-28T08:18:32Z | |
dc.date.issued | 2020 | |
dc.identifier.uri | https://cherry.chem.bg.ac.rs/handle/123456789/4112 | |
dc.description.abstract | Cilj ovog rada bio je da se ispita efikasnost produkcije pektinolitičkih enzima SSF tehnikom upotrebom kore pomorandže i različitih izvora azota kao supstrata uz pomoć soja Aspergillus tubingensis FAT43. Takođe, ispitana je i mogućnost upotrebe čvrstog fermentacionog ostatka kao adsorbensa za uklanjanje industrijskih boja u otpadnim vodama | sr |
dc.language.iso | sr | sr |
dc.rights | restrictedAccess | sr |
dc.subject | pektinolitički enzimi | sr |
dc.subject | kora pomorandže | sr |
dc.subject | azot | sr |
dc.subject | Aspergillus tubingensis | sr |
dc.subject | industrijske boje | sr |
dc.subject | otpadne vode | sr |
dc.title | Produkcija pektinolitičkih enzima soja Aspergillus tubingensis gajenjem na prirodnom čvrstom supstratu - korama od pomorandže | sr |
dc.type | bachelorThesis | sr |
dc.rights.license | ARR | sr |
dcterms.abstract | Мацура, Предраг З.; Продукција пектинолитичких ензима соја Aспергиллус тубингенсис гајењем на природном чврстом супстрату - корама од поморандже; Продукција пектинолитичких ензима соја Aспергиллус тубингенсис гајењем на природном чврстом супстрату - корама од поморандже; | |
dc.rights.holder | Univerzitet u Beogradu - Hemijski fakultet | sr |
dc.citation.spage | 1 | |
dc.citation.epage | 57 | |
dc.type.version | publishedVersion | sr |
dc.identifier.rcub | https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_cherry_4112 |