dc.contributor | Gavrović-Jankulović, Marija | |
dc.creator | Pantović, Jelena N. | |
dc.date.accessioned | 2020-10-01T11:23:00Z | |
dc.date.available | 2020-10-01T11:23:00Z | |
dc.date.issued | 2020 | |
dc.identifier.uri | https://cherry.chem.bg.ac.rs/handle/123456789/4133 | |
dc.description.abstract | S obzirom da prirodni ekstrakti koji se koriste u dijagnostici, s jedne strane, mogu imati smanjenu osetljivost usled varijacije u količini aktivnih alergenih komponentni, a s druge strane predstavljaju kompleksu smešu alergenih i nealergenih komponenti, cilj ovog rada je proizvodnja rekombinantnog TLP-a u različitim sojevima bakterije E. coli u dovoljnim količinama kako bi se omogućilo bolje prečišćavanje proteina, a samim tim i lakša detekcija alergija na kivi.
Strategija rada je bila uvođenje 6His ili MBP (engl. Maltose-Binding Protein) taga kako bi se rekombinantni protein uspešno prečistio nakon ekspresije u različitim sojevima E. coli. | sr |
dc.language.iso | sr | sr |
dc.rights | restrictedAccess | sr |
dc.subject | alergije | sr |
dc.subject | alergeni | sr |
dc.subject | kivi | sr |
dc.subject | E. coli | sr |
dc.subject | rekombinantni protein | |
dc.title | Proizvodnja rekombinantnog proteina sličnog taumatinu (Act d2) iz kivija u različitim sojevima E. coli | sr |
dc.type | bachelorThesis | sr |
dc.rights.license | ARR | sr |
dcterms.abstract | Пантовић, Јелена Н.; Производња рекомбинантног протеина сличног тауматину (Aцт д2) из кивија у различитим сојевима Е. цоли; Производња рекомбинантног протеина сличног тауматину (Aцт д2) из кивија у различитим сојевима Е. цоли; | |
dc.rights.holder | Univerzitet u Beogradu - Hemijski fakultet | sr |
dc.citation.spage | 2 | |
dc.citation.epage | 64 | |
dc.type.version | publishedVersion | sr |
dc.identifier.rcub | https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_cherry_4133 | |