Приказ основних података о документу

dc.contributorNatić, Maja
dc.creatorĆurčić, Ivana
dc.date.accessioned2021-10-18T13:04:22Z
dc.date.available2021-10-18T13:04:22Z
dc.date.issued2021
dc.identifier.urihttps://cherry.chem.bg.ac.rs/handle/123456789/4689
dc.description.abstractCilj ovog rada bio da se odredi količina prisutnih polifenola u ekstraktima mušmula i smokvi i da se definiše antioksidativni potencijal pripremljenih ekstrakata. Uzorkovane su različite sorte sa različitih područja u Srbiji, pri čemu je analiza obuhvatila ukupno 5 uzoraka mušmula i 21 uzorak smokvi. Analitički postupak obuhvatio je optimizaciju uslova ekstrakcije polifenolnih jedinjenja iz uzoraka voća i određivanje sadržaja ukupnih polifenola i antioksidativne aktivnosti upotrebom spektrofotometrijskih metoda. Na osnovu dobijenih rezultata, definisane su razlike između sadržaja polifenola i antioksidativne aktivnosti mušmula i smokvi iz Srbije, kao i razlike među uzorcima iste voćne vrste.sr
dc.language.isosrsr
dc.rightsrestrictedAccesssr
dc.subjectmušmulasr
dc.subjectsmokvesr
dc.subjectpolifenolisr
dc.subjectantioksidativni potencijalsr
dc.subjectSrbijasr
dc.titleSadržaj ukupnih polifenola i antioksidativni potencijal mušmula i smokvi sa različitih područja u Srbijisr
dc.typebachelorThesissr
dc.rights.licenseARRsr
dcterms.abstractЋурчић, Ивана; Садржај укупних полифенола и антиоксидативни потенцијал мушмула и смокви са различитих подручја у Србији; Садржај укупних полифенола и антиоксидативни потенцијал мушмула и смокви са различитих подручја у Србији;
dc.rights.holderUniverzitet u Beogradu - Hemijski fakultetsr
dc.citation.spage1
dc.citation.epage24
dc.type.versionpublishedVersionsr
dc.identifier.rcubhttps://hdl.handle.net/21.15107/rcub_cherry_4689


Документи

Thumbnail
Thumbnail

Овај документ се појављује у следећим колекцијама

Приказ основних података о документу