Приказ основних података о документу
Sadržaj ukupnih polifenola i antioksidativni potencijal mušmula i smokvi sa različitih područja u Srbiji
dc.contributor | Natić, Maja | |
dc.creator | Ćurčić, Ivana | |
dc.date.accessioned | 2021-10-18T13:04:22Z | |
dc.date.available | 2021-10-18T13:04:22Z | |
dc.date.issued | 2021 | |
dc.identifier.uri | https://cherry.chem.bg.ac.rs/handle/123456789/4689 | |
dc.description.abstract | Cilj ovog rada bio da se odredi količina prisutnih polifenola u ekstraktima mušmula i smokvi i da se definiše antioksidativni potencijal pripremljenih ekstrakata. Uzorkovane su različite sorte sa različitih područja u Srbiji, pri čemu je analiza obuhvatila ukupno 5 uzoraka mušmula i 21 uzorak smokvi. Analitički postupak obuhvatio je optimizaciju uslova ekstrakcije polifenolnih jedinjenja iz uzoraka voća i određivanje sadržaja ukupnih polifenola i antioksidativne aktivnosti upotrebom spektrofotometrijskih metoda. Na osnovu dobijenih rezultata, definisane su razlike između sadržaja polifenola i antioksidativne aktivnosti mušmula i smokvi iz Srbije, kao i razlike među uzorcima iste voćne vrste. | sr |
dc.language.iso | sr | sr |
dc.rights | restrictedAccess | sr |
dc.subject | mušmula | sr |
dc.subject | smokve | sr |
dc.subject | polifenoli | sr |
dc.subject | antioksidativni potencijal | sr |
dc.subject | Srbija | sr |
dc.title | Sadržaj ukupnih polifenola i antioksidativni potencijal mušmula i smokvi sa različitih područja u Srbiji | sr |
dc.type | bachelorThesis | sr |
dc.rights.license | ARR | sr |
dcterms.abstract | Ћурчић, Ивана; Садржај укупних полифенола и антиоксидативни потенцијал мушмула и смокви са различитих подручја у Србији; Садржај укупних полифенола и антиоксидативни потенцијал мушмула и смокви са различитих подручја у Србији; | |
dc.rights.holder | Univerzitet u Beogradu - Hemijski fakultet | sr |
dc.citation.spage | 1 | |
dc.citation.epage | 24 | |
dc.type.version | publishedVersion | sr |
dc.identifier.rcub | https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_cherry_4689 |