dc.contributor | Tešević, Vele | |
dc.creator | Đilas, Ljubica | |
dc.date.accessioned | 2020-07-23T09:22:28Z | |
dc.date.available | 2020-07-23T09:22:28Z | |
dc.date.issued | 2020 | |
dc.identifier.uri | https://cherry.chem.bg.ac.rs/handle/123456789/4001 | |
dc.description.abstract | Industrija beleži sve veći porast u celom svetu, a njenim razvojem se beleži i sve veća količina otpada i nusproizvoda, koji je posebno karakterističan za zemlje u razvoju. Ovi nusproizvodi predstavljaju veliki ekološki problem, jer njihovim raspadom se stvaraju gasovi staklene bašte. Iz ovog razloga potrebno je pronaći efikasan način prerade i iskorišćenja nusproizvoda industrije. U ovom radu ispitan je potencijal iskorišćenja suvog ostatka aronije nakon hladnog ceđenja matičnog soka. | sr |
dc.language.iso | sr | sr |
dc.rights | restrictedAccess | sr |
dc.subject | aronija | sr |
dc.subject | flavonoidi | sr |
dc.subject | polifenoli | sr |
dc.subject | masti | sr |
dc.subject | ugljeni-hidrati | sr |
dc.subject | proteini | sr |
dc.subject | ekstrakcija | sr |
dc.subject | fenolna jedinjenja | sr |
dc.subject | masne kiseline | sr |
dc.subject | antioksidativna aktivnost | sr |
dc.subject | gasno-masena hromatografija | sr |
dc.title | Ispitivanje hemijskog sastava i nutritivne vrednosti otpada zaostalog nakon ceđenja matičnog soka aronije | sr |
dc.type | masterThesis | sr |
dc.rights.license | ARR | sr |
dcterms.abstract | Ђилас, Љубица; Испитивање хемијског састава и нутритивне вредности отпада заосталог након цеђења матичног сока ароније; Испитивање хемијског састава и нутритивне вредности отпада заосталог након цеђења матичног сока ароније; | |
dc.rights.holder | Univerzitet u Beogradu - Hemijski fakultet | sr |
dc.citation.spage | 1 | |
dc.citation.epage | 29 | |
dc.type.version | publishedVersion | sr |
dc.identifier.rcub | https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_cherry_4001 | |